Julspaning: Vilka var trenderna under 2015 och vad händer 2016?

Jag träffade Arne Andersson från PostNord för att diskutera vad som hände under 2015 och vad vi tror kommer hända under 2016. Vi pratar konferenser, prisbelönta e-handlare, personalisering, MasterPass, Swish, logistik, apotek, stadskampen och vi pratar också om gången då Arne släpade med sig en diskmaskin upp till DIBS. 

Intervju med e-handelsninjan Sïmon Saneback

I Chicago träffade vi Sïmon Saneback som berättade om sina intryck från IRCE. Simon får inte bara intryck från key note speakers utan pratar också med dörrvakterna på konferensen. Lyssna på intervjun här:

Spaning: Target utmanar Amazon och Macys lyckade leveranslösning

I dagens spaning från världens största konferens om e-handel pratar vi bland annat om att Target utmanar Amazon och att Macys har lyckats med sin satsning på pick up in store.

Äntligen börjar världens största konferens om e-handel

Amazon, mobilhandel, B2B och sociala medier. Det är några ämnen som kommer avhandlas under #IRCE15, Internet Retailer Conference and Exhibition. Under fyra dagar samlas 10.000 deltagare från 40 länder för att inspireras, diskutera och umgås. 

Omnikanal: Erfarenheter och råd från Viskan och Hemtex

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kan du se webinaret med DIBS, Hemtex och Viskan som livesändes den 24 februari. Vi delar med oss av tips, råd och erfarenheter när det gäller din omnikanalsatsning.

Internationell e-handel - här får du råden

På vårt frukostseminarium Morgondagens E-handel i fredags var det fullt hus. Detta är andra året i rad som vi kör denna seminarie-serie. Alltid med start i Stockholm och med fortsättning i Göteborg och Malmö senare i år.

Vi arrangerar det tillsammans med vännerna på Bring och Ateles - därav twittertagen #eBAD15 (BringAteleles, DIBS). Årets upplaga har speciellt fokus på internationell e-handel. 

E-handelsskolan i 5 avsnitt - för dig som vill starta e-handel

Tillsammans med tidningen Driva Eget, hemsideleverantören Snowfire, affärssystemet Specter och logistikföretaget Postnord har vi skapat E-handelsskolan. Den består av 5 videoavsnitt på 7-10 minuter där experter och webbutiker berättar om sina erfarenheter för Driva Egets chefredaktör Camilla Björkman.

E-handelsskolan: Så tar du betalt på nätet

Tillsammans med tidningen Driva Eget har vi gjort en e-handelsskola i formen av korta videoklipp. Idag kan du se avsnitt nummer två som handlar om betalningar i din nätbutik. 

Jag ger tips och råd och vi går igenom: