Handeln 2019: 4 trender att inspireras av

Idag hade vi nöjet att husera 70 e-handlare, partners och allmänt e-handelsintresserade på kontoret i Stockholm. Fredrik Ottosson från Viskan och Patrik Müller från DIBS spanade kring aktuella trender inom handeln generellt – men självklart med extra fokus på e-handel. Här kommer en sammanfattning av de viktigaste tendenserna som just nu påverkar handeln starkt.

Boten Anna blir nästa e-handelstrend

 

Just nu är botar* en av de stora framtidstrenderna inom e-handel och det finns ett nytt samlingsbegrepp för just botar och e-handel - Conversional Commerce. Trenden bygger bland annat på det faktum att meddelandeappar har gått om sociala medieappar under 2015.

 

Julspaning: Vilka var trenderna under 2015 och vad händer 2016?

Jag träffade Arne Andersson från PostNord för att diskutera vad som hände under 2015 och vad vi tror kommer hända under 2016. Vi pratar konferenser, prisbelönta e-handlare, personalisering, MasterPass, Swish, logistik, apotek, stadskampen och vi pratar också om gången då Arne släpade med sig en diskmaskin upp till DIBS. 

Vilka är de senaste e-handelstrenderna?

 

Häromdagen blev jag intervjuad av Lukas Ohlsson på Cuponation för en bloggpost där även Jonni Harrius, Delivery Manager på Ateles svarar på samma frågor. Hela bloggposten hittar du här. Så här svarade jag på Lukas frågor:

Spaning: Target utmanar Amazon och Macys lyckade leveranslösning

I dagens spaning från världens största konferens om e-handel pratar vi bland annat om att Target utmanar Amazon och att Macys har lyckats med sin satsning på pick up in store.

Äntligen börjar världens största konferens om e-handel

Amazon, mobilhandel, B2B och sociala medier. Det är några ämnen som kommer avhandlas under #IRCE15, Internet Retailer Conference and Exhibition. Under fyra dagar samlas 10.000 deltagare från 40 länder för att inspireras, diskutera och umgås.