Så fungerar SCA – nya kravet från EU på kortbetalningar

Den 14 september 2019 är ett viktigt datum för e-handeln i Europa. Då införs ett krav på att alla betalningar på nätet ska verifieras av köparen, förutom några typer av betalningar som är undantagna. 

Så upptäcker du säkerhetsrisker i din Magentobutik

E-handelns viktigaste tidsperiod närmar sig med stormsteg. Lagom till uppladdningen av Black Friday och julhandeln beslutade sig IT-säkerhetsbolaget Detectify för att analysera säkerhetsstatusen på 30 000 av världens största Magento-butiker. Resultatet visar att många nätbutiker gör allvarliga misstag och tyvärr är det alltför många e-handlare som inte prioriterar säkerhet på samma sätt som leveranstider, prestanda eller kundsupport. I den här artikeln får du veta resultatet av Detectifys research och deras fem bästa tips på hur du kan säkra din e-handel.

Tips för att undvika bedrägerier på nätet


 Det skrivs en hel del om identitetsstölder på nätet just nu, men lite mindre om hur du som har webbutik kan drabbas av bedrägerier på nätet - och hur du kan förbereda dig. Här är våra tips för att upptäcka och förebygga bedrägerier:

Webinar: Så kommer du igång med Payment Window 2.0

 
För att uppfylla de nya säkerhetskrav som kortinlösarna ställer på webbutiker och betalväxlar har vi tagit fram ett nytt betalfönster för de kunder och partners som använder vår DT-plattform.

Nu blir 3D Secure osynligt - nästan

Kortinnehavare hos SEB Kort kan betala enklare och snabbare på nätet när banken övergår till bedöma risken för varje köp. Enbart vid köp med hög risk kommer kortkunden behöva ange 3D Secure-koder. 

Finns det någon möjlighet att stänga av 3D-Secure och ta risken själv?

 Kort har en dominerande ställning på e-handelsmarknaden och unikt goda egenskaper. Global täckning, väl beprövat och garanterad betalning är några av de positiva egenskaperna. Men den garanterade betalningen kommer förstås med en baksida, nämligen 3 D-Secure (3DS). Det innebär att att konsumenten behöver identifiera sig på ett av kortutgivaren bestämt sätt vilket innebär extrasteg och risk för en negativ påverkan på konverteringen. I konsumentledet är 3DS mer känt som MasterCard SecureCode och Verified by Visa.