6 tips inför Black Friday

Arne Andersson och jag träffades häromdagen för att prata om  Black Friday. Namnet kommer ursprungligen från det trafikkaos som uppstod i Philadelphia på klämdagen efter Thanksgiving. Idag är den USAs största shoppingdag. I Sverige började vi kampanja för Black Friday 2013 och numera är det en av e-handelsårets viktigaste helger.

Fördelar med användargenererat innehåll

Idag finns det en mängd olika digitala marknadsföringsstrategier att använda. E-postmarknadsföring, sökmotoroptimering och annonsering via sociala medier är några av dem. Något som det däremot pratas väldigt lite om är användargenererat innehåll!

I denna artikel tänkte därför Albin Sandberg – SEO-specialist på den digitala marknadsföringsbyrån Adsight – berätta mer om hur och varför du bör använda användargenererat innehåll som en del av din digitala marknadsföring.

Content marketing: satsa på bra innehåll och sälj mer!Du har säkert hört talas om content marketing (eller innehållsmarknadsföring), ett riktigt modeord inom marknadsföringsvärlden de senaste åren. Och det är lätt att förstå varför content marketing blivit så populärt: genom att bjuda dina kunder och dina besökare på relevant och engagerande innehåll ger du dem en tydlig anledning att komma tillbaka oftare och stanna längre, och bli mer lojala mot dig och dina produkter.

5 enkla SEO-råd till nystartade webbutiker

 

SEO kan ibland verka krångligare än det är, vilket gör att många mindre webbutiker därför hoppar över sökordsoptimering - något som inte är att rekommendera. Att kunderna hittar till din webshop är grundläggande, utan kunder i butiken står man också utan omsättning. Att arbeta aktivt med SEO är ett sätt att åtgärda detta. 

Så marknadsför du din e-handel utan kostnader

Har du en bra idé och kanske redan gjort en budget och en affärsplan? Har du svårt att hitta pengarna till att marknadsföra din webshop och dina produkter? Här går vi igenom olika saker att tänka på när du marknadsför din webshop.

Marketing-lingo för e-handlare

 

SoMe, SEO, CTA - Googlar du också förkortningar och ord du borde ha koll på i smyg? Vi har samlat en ordlista som hjälper dig att förstå vad din marknadsföringsbyrå, partner eller kollega pratar om egentligen. 

DIBS E-handelsskola: skaffa dina första kunder med digital marknadsföring

Kom igång med digital marknadsföring

Tänk dig att du har en splitterny webbutik där du säljer de smartaste produkterna. Men ändå säljer du ingenting. För konsumenterna vet inte att du finns.

För de allra flesta tar det tid att bygga upp en kundbas och för att komma igång gäller det att ha koll på sin digitala synlighet. Vi har tagit hjälp av en riktig expert som berättar hur du börjar.

Fem råd - så lyckas du med content marketing

Frukostseminarium: Content marketing med Christer Pettersson

Vi på DIBS höll ett fullsatt frukostseminarium där vi hade vi besök av Christer Pettersson från Arvato. Christer, som har en bakgrund från bland annat Apollo och IDG och numera e-handelschef på Arvato, berättade om möjligheterna med content marketing. Tanken är att du fyller på med innehåll i form av blogginlägg, instruktionsfilmer eller guider för att öka värdet för kunden att besöka just din site.