Tre minuter om marknadsplatser

Marknadsplatser var en av de stora trenderna på IRCE i Chicago och den helt dominerande är förstås Amazon.  Arne Andersson och jag spanar kring ämnet och intervjuar också Kristofer Hillhammar från Jetshop, Carin Blom från  PostNord, Runar Wahlgren från Sharespine och Joakim Berne från Sail Racing. 

För fler tips, råd och trender - klicka här.

De tre hetaste e-handelstrenderna från USA

I dagens intervju från IRCE i Chicago berättar Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord, om de hetaste trenderna på konferensen. Hon utvecklar sina tankar kring customer engagement, omnikanal och marknadsplatser.  Se den nu. För fler tips, råd och trender - klicka här.

Christer från PostNord sammanfattar intrycken från IRCE

Christer Söderberg från PostNord sammanfattar sina intryck från sitt första besök på världens största konferens om e-handel. Vikten av att blanda in användarna, learn fast istället för fail fast, mobile first och Apple Pay är några av de ämnen som avhandlas under 5 minuter.


Arne intervjuar Runar Wahlgren från Sharespine på IRCE

 

I dagens intervju från IRCE i Chicago pratar Arne Andersson från PostNord med Runar Wahlgren från Sharespine. Naturligtvis pratar de Amazon men också VR och andra e-handelstrender. 

 

Trendspaning: Chatbotar, Snapchat och skåpmat på IRCE

 

Trots några nya trender som Snapchat och chatbotar kan man nog ana en liten besvikelse från spanarna på världens största konferens om e-handel - IRCE. 

B2B goes e-handel - då försvinner jobben

 

I dagens spaning från den stora e-handelskonferensen i Chicago pratar Arne Andersson och Patrik Müller om den stora B2B-vågen. Amazon stod också för den stora överraskningen redan under konferensens första dag. För det som inte fick plats i spaningen - kolla in den här bloggposten.

 

Intervju med e-handelsninjan Sïmon Saneback

I Chicago träffade vi Sïmon Saneback som berättade om sina intryck från IRCE. Simon får inte bara intryck från key note speakers utan pratar också med dörrvakterna på konferensen. Lyssna på intervjun här:

Orättvist att jämföra Sverige med USA - intervju med Vaimo

 

Vi träffade en av våra partners på IRCE i Chicago och fick en pratstund med dem. PJ Utsi, kreativ chef chef på Vaimo tycker bland annat att det är orättvist att jämföra Sverige med USA. De stora kedjorna i USA har störremarknadsföringsbudget än vad hela den svenska e-handeln omsätter. PJs kollega Håkan Jonsson som är e-handelsstrateg funderar mycket kring vad man skulle kunna göra med data och vilka tjänster som blir möjliga.

Svenska inRiver satsar hårt på USA och IRCE

 

Det var definitivt inte vädret som som gjorde att inRiver valde Chicago för för USA-expansion. Snarare det faktum att Chicagos läge med en flygplats som har direktflyg till större delen av världen. Lyssna på Niclas Mollin och Johan Boström när de berättar om sin syn på USAs e-handelsmarknad och vad skillnaden är mellan svenska och amerikanska monterbesökare. Se vår intervju från IRCE15 här:

Intervju med e-handelsveteranen Martin Andersson från Volvo

För femte året deltar Martin Andersson från Volvo på IRCE. Lyssna på intervjun med Martin här: