Ta betalt på nätet i Norge och Danmark

 Vilka betalsätt som föredras och används i Norge och Danmark skiljer sig en del från Sverige och här går vi igenom vad som gäller i respektive land. Självklart skiljer det sig även mellan olika åldersgrupper, så läs gärna vår e-bok Nordisk E-handel om du vill fördjupa dig i ett specifikt segment.

Att sälja online till Norge och Danmark

För många är det snarare en nödvändighet än en möjlighet att sälja till andra länder. Genom att inte begränsa dig till Sverige kan du utöka din marknad till hela världen. Ett naturligt steg ut är ofta att börja med ett av våra grannländer, men skynda långsamt - även om vi liknar varandra kulturellt så finns det viktiga skillnader att tänka på. Här är tre råd för dig som vill sälja online Norge och Danmark.

Ta betalt i Danmark

 

Många av våra kunder frågar hur det fungerar i Danmark när det gäller att ta betalt. Det är enkelt att komma igång: En svensk ehandelsbutik som är kund hos DIBS behöver bara lägga till danska valutan hos sin nuvarande inlösare för Visa och MasterCard för att kunna komma igång. Man bör överväga att även ta emot Dankort.