Swish har på kort tid blivit ett av de mest populära betalsätten på nätet - och antalet användare växer snabbt. DIBS har nu lagt till Swish som ett helt integrerat betalsätt i Easy checkout. Det gör att konsumenter i Sverige kan välja ännu ett av de betalsätt de tycker mest om - något som är helt avgörande för konverteringen.

Vi på DIBS är idag väldigt glada över att du som använder vår checkout Easy nu kan lägga till både Swish i Sverige och Vipps i Norge. Vi jobbar dessutom på en överraskning för våra danska kunder, men mer om det senare.

 

Swish - Sveriges snabbast växande betalsätt för e-handel

 

Kort och faktura med delbetalning finns sedan tidigare i Easy checkout. Genom att komplettera med Swish kan du som använder Easy vara säker på att du erbjuder de betalsätt dina kunder i Sverige känner sig trygga med och helst vill använda för att betala. 

Vi har jobbat stenhårt de senaste månaderna för att skapa en krångelfri koppling och admin för dig och din e-handel. Med det menar vi:

  • Snabbare betalning för konsumenten: telefonnumret sparas och förifylls i alla webbutiker som använder Easy.
  • Snabbare kom-i-gång: vi har fixat det tekniska. Inklusive Swishcertifikat.
  • Snabbare admin: Swishbetalningarna i samma avstämning och rapport som kort, faktura och delbetalning.

Vill du veta mer om Swish som betalsätt för e-handel? Läs det här inlägget.

Easy Swish_360x280

 

En morsom nyhet för dig som säljer i Norge - Vipps!

 

Om Swish blir allt mer självklart som betalsätt för e-handel i Sverige heter motsvarigheten i Norge Vipps. Vipps har fler än 3 miljoner användare och vår undersökning visar att 30 procent av norrmännen har använt Vipps för att betala på nätet. Med Swish dras pengarna direkt från konsumentens konto, medan Vipps är kopplat till ett kort. 

Nu är det möjligt att lägga till Vipps direkt i Easy checkout för den som har en norsk webbutik med norskt organisationsnummer och tar betalt med NOK. Precis som för Swish förifylls telefonnumret direkt i checkouten och betalningarna hamnar i samma avstämning som övriga betalsätt för snabbare bokföring. 

 

 

Easy admin ipad

 

Snabb utveckling och nya funktioner på gång 

 

Fredrik af Klercker - VD på DIBS, en del av Nets, berättar om vad som väntar närmsta tiden:

"Med Swish, Vipps, kortbetalning och faktura med delbetalning kan du som säljer på nätet i Sverige och Norge känna dig trygg med att dina kunder kan betala som de vill. Att fler än 1000 kunder på kort tid har valt vår betallösning Easy är ett kvitto på att både e-handlare och konsumenter uppskattar snabb och enkel betalning på nätet. Easy utvecklas i mycket snabb takt just nu och vi ser fram emot att få lägga till ännu fler förbättringar och funktioner närmsta tiden.  Bland annat jobbar vi på en spännande nyhet för våra danska kunder och en koppling till Shopify som är mycket efterfrågad.”

 Kontakta oss om du vill veta mer - eller läs mer om Easy checkout här.

 
New Call-to-action
Ebba Edlund

Ebba Edlund

Jag jobbar som marknadsansvarig på DIBS i Sverige. Hör gärna av dig till mig med kommentarer, frågor eller vad du vill läsa mer om: ebba.edlund@dibs.se eller 070-245 24 88.

Kommentarer