Checklista när du ska välja betallösning för att sälja på nätet

 

När du vill sälja på nätet behöver du ett betalsystem som hjälper dig ta betalt och hantera känslig information som till exempel kortuppgifter. Det finns flera lösningar att välja mellan och det kan verka som att skillnaderna är väldigt små, men det lönar sig att välja med omsorg.

Betalningslingo för e-handlare

När du ska ta betalt på nätet finns det som tur är företag som kan sköta den jobbiga biten åt dig, så att du inte själv behöver sätta dig in i regler och certifieringar kring säker hantering av kortinformation och exakt hur en betalning går till. Däremot kan det vara bra att kunna ta reda på vad de där orden och förkortningarna du ser lite här och där betyder egentligen. Här är därför en ordlista med några av de vanligaste uttrycken:

Ta betalt på nätet i Norge och Danmark

 Vilka betalsätt som föredras och används i Norge och Danmark skiljer sig en del från Sverige och här går vi igenom vad som gäller i respektive land. Självklart skiljer det sig även mellan olika åldersgrupper, så läs gärna vår e-bok Nordisk E-handel om du vill fördjupa dig i ett specifikt segment.

Vad vi kan lära oss av konsumenternas e-handlande under Black Friday 2016

 

I år slog e-handeln under Black Friday nytt rekord och för många webbutiker har den seglat upp som årets viktigaste dag. Totalt sett över dygnet ökade omsättningen med 59 procent och antalet transaktioner med 21 procent. Vi har tittat på transaktionsdata för tusentals webbutiker som är anslutna till DIBS och kunde se spännande beteenden i år.

Så kommer framtidens konsument handla på nätet

 Den mobila revolutionen har förändrat många branscher, dödat och skapat företag och helt nya tjänster. Vår viktigaste ägodel bär vi numera alltid omkring på. Vi tittar på mobilen mängder med gånger per dag och sköter våra sociala kontakter alltmer via sociala medier, oftast via mobilen. Det är naturligtvis inte konstigt att e-handeln från mobila enheter ökar explosivt.

Tips för att undvika bedrägerier på nätet


 Det skrivs en hel del om identitetsstölder på nätet just nu, men lite mindre om hur du som har webbutik kan drabbas av bedrägerier på nätet - och hur du kan förbereda dig. Här är våra tips för att upptäcka och förebygga bedrägerier:

3 insikter om hur konsumenter vill handla online som kan hjälpa din webbutik

Att ha koll på sina kunder och vad de gillar och inte är viktigare än någonsin idag med en allt tuffare konkurrens på nätet, så varför inte titta lite närmare på den svenska e-handelskonsumenten. För en dryg månad sedan släppte vi årets upplaga av vår rapport Svensk E-handel 2016 där vi frågar 2000 svenskar hur och varför de handlar på nätet.

Här är några av de viktigaste sakerna du behöver veta om de 89 procent som handlar på nätet.

Webinar: Så kommer du igång med Payment Window 2.0

 
För att uppfylla de nya säkerhetskrav som kortinlösarna ställer på webbutiker och betalväxlar har vi tagit fram ett nytt betalfönster för de kunder och partners som använder vår DT-plattform.

Hejdå till myntbetalning

 

Sedan 1952 har vi betalt med mynt i Stockholms 1.150 parkeringsautomater, det är snart slut och mynten skall bort ur alla automater. Vi på DIBS ser antalet betalningar som genomförs på en smartphone eller via en surfplatta öka radikalt, och nu även inom en bransch som traditionellt sett har tagit betalt med mynt i över 60 år.

5 köpknappar som vill ta över din e-handel

 

Nu lanseras det köpknappar till höger och vänster. Facebook har testat flera varianter under nästan ett år och utökar nu möjligheterna att använda köpknappen i ett samarbete med Shopify. För en månad sedan meddelade Instagram att de vill ge sina annonsörer möjligheten att lägga till en köpknapp på sina annonser. Ungefär samtidigt berättade Twitter att även de utökar testerna med att låta konsumenter köpa direkt i twitterannonser. Några veckor tidigare kom dessutom Pinterest ut med sin lösning där annonser från bland andra Nordstrom och Macys kommer innehålla en köpknapp.